21 December 2009

satu tambah tiga same dengan lapan

hye hye... 
here's a brief report from Bhayangkara Hospital....
sekarang ni tengah hujan, dan kami semua kepenatan. 
macam manelah tak penat.....
baru hari pertama dah ade tiga mayat!!!!
mayat pertama dihantar pukul satu pagi, dengan genangan darah yang sangat banyak di kepala. 
mayat kedua pula dihantar jam empat pagi, dan yang ketiga datang pukul enam pagi...
tak nyenyak langsung tidur malam tadi. 
yang ketiga tu sangat ngeri! tulang betis dia terkeluar. dan darah sangat2 banyak..
sebijik macam dalam cerita ninja assasin!


dalam ke'stress'an dan kebengangan sebab tidur diganggu oleh mayat2 mangsa accident, kawan aku sempat cakap "satu tambah tiga".....
aku pun tambah, "satu visum hidup tambah tiga mayat same dengan lapan orang koas yang kepenatan dan tak cukup tidur.."
visum hidup tu maksudnya periksa orang yang masih hidup. contohnya pada mangsa rogol atau 'keganasan rumah tangga'. 


pagi tadi bertumpuk2 mayat kat sebelah bilik ni.... 
bila keluarga datang, semua meraung2. 
sempat diaorang tanye, ni semua kemalangan sama2 ke?
menurut aku tiga2 kematian ni lain tapi serupa
tiga2 terjadi di tempat dan waktu berbeza.
tapi tiga2 bau arak dan tiga2 naik motor.
so ade dua lesson kat sini.
pertama, jangan minum arak!!!
kedua, jangan naik motor... eh, sesuai ke ni?? peace to all geng rempit.. ehehe

semalam pertama kali dalam hidup aku tau betapa hamisnya bau darah bercampur bau arak...
sangat hanyir...
and not to mention all of those pooling blood yang macam air sirap...
sangat ngeri...
baru hari pertama dah macam nih...
wish me luck and strength for the next six days!!!!!


5 comments:

pakcik kordi said...

ya Tuhan..semoga doc terus medapat kekuatan.bykkn doa ye doc.study bek2...keje bek2....

ngeri la waks!

A.R.Y. said...

br dgr dah ngeri.. u belum tgk real ones lagi...
jgn merempit okay vakcik.. ngeh3.....
anyway thanks.... ehe

pakcik kordi said...

kenapa nama A.R.Y?hehehe...ainul Rhyshikin?heheh...pkcik tkreti merempit dee....=)

A.R.Y. said...

tu initial i la pakcik. ainul rhyshikin yusoff.. hihi..
bgsla pakcik tak merempit. nnti hilang sorang makhluk hensem dkt pahang. ahahahhahaha

A.R.Y. said...
This comment has been removed by the author.